Publisert av: gaisi | 23/09/2010

Temakurs i lokal tradisjonsmat: SAU

Lær å snakke samisk mens du  koker blodpølse, syr rull, lager pinnekjøtt, fenalår og mye mer.

Oppstart fredag 1/10 kl.16.00 på Tomasnes gård i Lakselvbukt.

Det blir 4 samlinger. Hver kursdag består av en samisk språkdel og en praktisk del, der kursdeltakerne lærer å slakte og partere sau og tilberede kjøttet på tradisjonell vis. Lærere er Judith og Alfon Jensen. Språkansvarlig Kasia Dominczak / Gáisi.

Kursplan:

DAG 1, fredag 1/10 kl.16.00-20.00 på Tomasnes gård: klippe ulla, slakte sau, ta vare på blodet

DAG 2, lørdag 2/10 kl.12.00-18.00 på Lakselvbukt grendehus: blodpølse, pudding, pannekaker

DAG 3, fredag 15/10 kl.17.00-21.00 på Lakselvbukt grendehus: tilberede kjøttet: pinnekjøtt, fenalår, sy rull mm.

DAG 4, lørdag 16/10 kl.12.00-18.00 på Lakselvbukt grendehus: fortsettelse fra lørdag

Husk å melde deg på innen onsdag 29/9 til 92693683 (Kasia)

eller katarzyna.zofia.dominczak@tromso.kommune.no

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggers like this: