Publisert av: gaisi | 06/08/2012

Noen ledige plasser på kurset i nordsamisk – søk til UiT innen tirsdag 7.08!

Det er fortsatt mulig å søke om opptak til begynnerstudiet i nordsamisk høsten 2012. Søk til Universitetet i Tromsø via lokal SøknadsWeb senest i morgen, tirsdag den 7.08. (Søk opptak til Enkeltemner. Søkekoden er 9199 Enkeltemner (ikke realfag) – lavere grad.)

Studiet heter Nordsamisk som fremmedspråk: Praktisk språkbruk og innføring i grammatikk  (SAM-1031) og gir 20 stp. All undervisning tilbys i høst av Gáisi språksenter i samarbeid med UiT.

Samlingsplan SAM1031 høst 2012

Emnebeskrivelse (UiT)

Gáisi har egentlig sin hovedbase i Lakselvbukt, men vi har valgt å flytte en del av undervisninga til Tromsø. Da har vi tenkt å bruke byens museer, universitetet og andre arenaer som «klasserom». Det kan ordnes med skyss. Vi legger stor vekt på muntlig trening gjennom f.eks uttaledrill, lytteoppgaver, møter med andre samisktalende, rollespill, diskusjon, storytelling, sang og joik. Helgesamlingene er lagt til Lakselvbukt og da er tanken å jobbe med noe praktisk, samtidig som vi lærer språket. Det er bare å glede seg til kulturminnevandring på høstfjellet, besøk fra Ainu-folket, duodjiseminar og joikseminar. For å nevne noe. Mulig studietur i november /desember.

Hovedpensum ligger på UiT sin http://kursa.oahpa.no/ – se SAM-1031 i menyen til høyre. Studentportalen til Gáisi er passordbeskyttet. Mer info om det og alt annet kommer på første møte i Lakselvbukt tirsdag 28.august kl.17.00 (obs klokkeslett!)

Ved spørsmål, ta kontakt med Kasia på 92693683 eller mail til katarzyna.zofia.dominczak@tromso.kommune.no

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: